Aimy Membesar

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, November 9, 2009

Setahun yg lepas

09 November 2008

SMS me @ Gombak & hubby @ P.Klang

4:20:15am

Aku : Abg..

4:25 :02am

Hubby: Yer Syg, nape bgun ni, syg sakit ker?

4:29:32am

Aku: Sakit sket2 je…kjp rs jp hilang…takut salah mkn je…abg jgn panik ye…ayg ok…tgk 1 or 2 jam lg…klu ok xpe..klu x ok esok abg blk lah jp…

4:32.00am

Hubby: Dah brp lama syg sakit?

4:34:50am

Aku: Dah 1 jam lebih mcm ni…mak ckp tanda2 la 2…sbb time sakit rs mcm senggugut…k apa hal ayg col…abg stanby je ye…klu blk jgn drive laju2…bb tgu abg ader br kuar

4:35:20am

Hubby: Syg tdo bilik mak ker… mak tau ker syg sakit ni?

4:45:01am

Aku: Tau…tgk lg 1 jam… x brhenti gak… mak suruh g klinik…sbb nti sakit lg teruk…ramai org ader leh tlg antr…abg jgn risau ye…

4:48:03am

Hubby: k, syg tdolah dulu..klu aper2 msg abg yer…

4:50:54am

Aku: Klu abg dah x bz sgt ayg rs abg kena blk jgk jp g…tp jgn rush sgt…amik ms lama klu nk kuar pun

4:52:50am

Hubby: K, abg blk skrg…

5:09:21am

Aku: Abg, ayg dah brsiap nk g klinik tau…

5:10:15am

Hubby: K, abg dah odw...

5:11:11am

Aku: Jgn bwk laju… nk smpai col ayg dlu kot ayg ada kt rmh lg

5:26:14am

Hubby: Syg dah kuar ker?

5:30:52 am

Aku: Lum lg… mak suruh mkn sket dlu…ni tgh mkn roti…jap2 rs sakit…ayg kuar lpas subuh…klu abg dh gerak..ayg nk tgu abg lah…


Sementara menunggu hubby sampai rmh..aku sempat mandi, mkn roti, kurma & minum air zam2…Dgn harapan aku akan pya kekuatan menempuh detik getir yg bakal dilalui…

6am

Alhamdulillah.. sempat tgu smpai hubby smpai rmh b4 aku dihantar ke klinik...

6.10am

kami berdua bertolak dr rmh... dlm kereta aku dh mula kerap rs sakit…

6.20am

Sampai ke Gombak Medical Centre…aku dimasukkan terus ke labour room…setelah diperiksa…pintu rahim aku dh terbuka sebanyak 8cm...nurse ckp aku hanya perlu menunggu 2 cm lg utk proses meneran...di labour room aku diiringi dgn ayat2 suci Al-Quran yg dipasang di radio…sedikit sebanyak membuat aku rs tenang…

7.00am

Sakit kejap dtg kejap hilang…Hanya Allah, Istigfar & Selawat yg aku ingat…Nurse pasang drip…(x tau utk aper..myb utk cpt bukakkan rahim) bila sakit sampai kemuncak…aku diajar cara utk meneran… Setelah 5-6 kali mencuba aku masih x pya kekuatan…Air mata dah mula mengalir…Doktor dah menjerit2 suruh cpt…sbb baby dah berak…akhirnya doktor sarankan utk mggunakan vocume.. .aku tidak kisah aper saje caranyer…asalkan baby dpt dikeluarkan dgn segera dan selamat…

(masa sakit ni sempat jugaklah mintak epidural...nurse ckp mana blh nak epidural... dah bukak 8 cm...hehe..manalah aku tau)

7.40am

Akhirnya… lahirlah Nur Aimy Marissa ke dunia dgn selamat… Tatkala melihatnyer diletakkan di atas perutku, aku rasa sangat sebak… tiada perkataan yang dapat diungkap untuk menggambarkan betapa gembiranya hati ini...Seperti berada di dalam mimpi...

Bersyukur sgt sbb sakit x lama masa bersalinkan Aimy...Alhamdulillah...
Pengalaman yg x mungkin aku lupakan...walau 1000 thun lagi...

Utk suami tercinta, Terima Kasih yg x trhingga sbb sentiasa berada disisi ayg & memberi kata2 semangat disaat menanti kelahiran anak kita...


Dan utk semua yg aku coretkan di ats.. Sesungguhnya aku bersyukur ke padamu YA ALLAH di ats kurnianmu yg paling berharga ini…



Dua2 gambar ni dr HP... dlm 2 jam lepas lahir..

Sgt2 berbeza kan muka Aimy dulu & skrg... masa lahir semua ckp muka my hubby sebijik... cuma hidung je ikut aku...x brp nk mancung... hehe



HAPPY 1ST BIRTHDAY SYG.... Mama & Abah syg Aimy sgt2... di dunia & akhirat...

5 comments:

tulip said...

mmg pengalaman yg tak boleh dilupakan. hepi besday aimy... jadi anak solehah k.

ellis said...

To Aimy, Hepi besday, Nama Aimy sama cam nama anak auntie, tp dia kecik agi.. baru 6 bulan.

Nnt followla blog auntie elly ek..
http://3llism4.blogspot.com/

iem said...

hape bufday aimy...
salam kenal utk mama aimy

MamaAimy said...

tulip: Tq aunty tulip..InsyaAllah, Aimy akan jd anak solehah

eliss: tq, ye ke, nama sama... k nti kita add blog awk...

iem: tq, salam kenal.. :)

cik EPAL said...

comelnya baby ;)