Aimy Membesar

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, February 9, 2010

Dah 15 bulan

Hari ni genap umur Aimy 1 tahun 3 bulan... Alhamdulillah... lama gak x update milestone Aimy... klu nk cte pasal ape yg Aimy dh pandai skrg...mmg lah byk... absoling(betul ke eja ni), buggy jumping, flying fox & xtvt yg sewaktu dgnnyer... hehehh... xdelahhh... cuma nk tulis kt cni yg Aimy sememangnyer budak yg aktif & lasak... klu setakat panjat memanjat sofa & terjun..prkara biasa jer bg dia...org yg tgk ni yg risau nk jaga2 tkut dia trsembam... klu org ckp jgn buat...dia x heran pun... berbeza sgt dgn sepupu dia yg nama Syifa tu... Syifa lembut..mmg girlish... agaknyer dulu ms peknen, time scan 5 bulan doc ckp boy...so aku nk ingt anak aku boy... suka xplore mcm2 benda, angkat benda2 berat pun hobi dia jugak... penah dia usung tin susu enfagrow dia yg 1.7kg tu... berat tu...tin tu belum bukak lagi... jatuh ats jari kaki mau nyer kemek jari2 kecik tu... tin tu skrg dh letak tmpat tgi...

Aimy dah ader 12 btg gigi... 6 ats & 6 bwh termasuk geraham atas & bwh... brcakap masih lg dlm bahasa siam, jerman, jepun.... :) dlm erti kata lain Aimy sebenarnyer masih belum blh bercakap bahasa melayu or English... agak berat mulut sedikit utk meniru aper yg kita ckp... xpelah syg...tk yr time ok...

Nak attach latest pic... xdelah pulak...bateri kamera kong x charge lagi...so sajer letak gambar lama masa aimy agak 'bam bam la jugak'...





rindu la pulak Aimy ms zaman2 ni... :)

2 comments:

iem said...

dah besar aimy ye..
bulatnyee mata dia..geram auntie tgk

MamaAimy said...

iem: masqa kecik mmg bulat betul mata dia...skrg dah kurang sker...