Aimy Membesar

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, January 6, 2012

1st entry di tahun 2012

Hari ni dah 6 Jan... Sempat lagi kan klu nk wish Slmt Tahun Baru 2012 utk semua pembaca blog ni... Mula2 ingt, 1st entry nk buat entry pasal my birthday yg ke 35 yg jatuh pd 01.01.2012 yg lepas... tp dh seminggu, mcm dh basi... so kita update cte pasal Aimy lah yer...

Xde nk cete apa sgt... nk cete pasal masuk sekolah...Aimy blum masuk sekolah lagi...sbb mama lambat daftar...sekolah dh penuh...so kena tgu 2nd intake... dlm bln 4 atau bln 5 nti... (mcm student U pulak kan...ada 2nd intake)... oklah klu masuk sekolah tgh tahun sbb dia dh besar sikit... ni br je masuk 3 thun... mcm kecik lg la pulak... sbb dia x biasa berdikari & bergaul dgn org... mak tok yg jaga...so agak manja sikit...

Ni nk update sikit cte pasal potty training...mmg tak sangka...sejak mula potty training hampir sebulan lepas...belum sekali pun Aimy kencing atas tilam... mula2 dulu pakaikan jugak diaper masa dia tido...tp bila bangun, kering je... lepas tu terus tak pakai kan lg... klu mama terjaga mlm2 pkl 3 atau 4 pagi...mama akan kejutkan Aimy bangun utk pee pee... klu tak terjaga, sampai bangun tido lah br dia buang... Klu berjalan pun x pernah pakai diaper sbb klu pakai pun dia tak kan buang dlm tu... mcm mana pun kena cari toilet jgk... Maka tahun 2012 akan jadi tahun melawat toiletlah utk aimy & mama. :)


good girl

Good Girl & mama @ Secret Recipe mlm thun baru... Thanks abah belanja mama utk birthday & tks jugak utk wonderful birthday present tu... love u :)



p/s: Alhamdulillah, masih bernafas hingga ke usia 35... Semoga Allah SWT berkati usia saya hingga ke akhir hayat... Dikuatkan imam...Dijauhkan dari perkara yg melalaikan dr menunaikan tututanNya...Dipanjangkan lg usia agar terus menjadi isteri buat suamiku & ibu buat anakku... Di murahkan rezeki & Diberi kesihatan yg baik selagi hayat dikandung badan.....Amin.

4 comments:

tulip said...

nabil tahun ni dh pegi sekolah. tapi pakai pampers lg.. huhuhu good girl aimy...

MamaAimy said...

tulip: best nabil dh gi sekolah...Aimy pun dh tak sabar...tp tak taulah gi nti nangis ke tak...

Nana said...

hai...
company oil & gas tu namanya
daya material berhad

ni web site dia
try la apply :)

MamaAimy said...

nana: hi nana...dh apply...br jer antr... tks a lots....