Aimy Membesar

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, September 16, 2009

Misi Baju Raya

Byk betul misi dkt2 nak raya ni... mlm td plak misi menggosok baju2 raya aku, hubby & yg paling byk sekali ialah si kecik Aimy... Gosok awal2 supaya nak pakai nti x yah susah2 dah... Smlm pkl 9 Aimy dah tdo...hubby blk lambat...so misi dpt dijlnkan dgn tenang sekali...tp x sempat habis semua... sbb hubby dah blk... misi kali ni x memerlukan bantuan pekerja upahan...sbb kerja2 ini berisiko tgi & amat m'bahaya sekali... Nak tau x brp pasang baju yg aku kena gosok?... Let's check it out....


1. Aku
  • 3 pasang baju kurung

2. Mr.Hubby

  • sepasang baju melayu
  • 2 helai T-shirt

3. Aimy

  • sepasang baju kurung
  • 11 pasang baju seperti di bwh... (klu x 13 pasang, tp 2 pasang dh terpakai b4 raya...hehe)



So, kesimpulannya... Aimy puasa penuh sbb tu baju raya dia paling byk sekali.... :-)


p/s: pagi td sahur dgn sebiji kurma & 3 biji kuih tart...jaga2 dah pkl 5.26...huhu....

8 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

wah cepatnya iron.. aku tak iron n tak basuh lagi baju adehh malam ni kena buat ar

m.e.r.a.h. said...

alalalala.. tomei2nye bju aimy, jeles tengok, bju girl memang
cute2...

MamaAimy said...

buat cpt...aku pun br je basuh last week.... dpt buat bila ader masa free jer... klu dia x tdo susah sket nk iron...

MamaAimy said...

merah: xpe...next baby girl plak yer...kita tukar...nti sy nak boy plak... :-)

rumiza.rashid said...

mak aih tu dia..bersusun baju si kecik..hehe.
balik raya mane ni?kang xkedut ke baju2 tu kalo bwk naik keta

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku gosok kat kg jer laa..by time sampai berkedut dulu :)

Selamat Hari raya dari kami :)

Nina said...

UIk...banyaknya baju Aimy...gaun aje...mama kite byk beli jeans dgn tshirt aje...huuhuhu

MamaAimy said...

rumiza: pagi raya kt gombak, tghari blk kg hsbd kt kemaman..raya ke-2 mlm blk kl blk... sbb raya ke 3 hsnd dh keje... baju yg dh iron gantung dlm kete je...baju aimy plak letak dlm bakul besar dia dgn hanger sekali...yg dh iron letak paling ats sekali so x yah lipat...

elis: gosok kt kg... berebut plak..kena amik no nak gosok baju...

Selamat hari raya dari kami juga.. :)


Nina: jeans & khaki yg mama beli kt sogo hari tu dh ketat... Aimy kena byk pakai gaun biar nmpk girl..tidak org asyik ckp Aimy boy jerr... :)